Sterkste daling ooit van aantal vacatures

In het nieuws

Door het coronavirus is het aantal nieuwe vacatures in Nederland flink afgenomen. Sinds de intelligente lockdown half maart nam het aantal nieuwe vacatures met een kwart af, zo blijkt uit een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ook op Oudewater Werkt verschijnen momenteel minder vacatures.

Toch is er ook goed nieuws: de laatste twee weken lijkt er een voorzichtig herstel zichtbaar in het aantal nieuwe vacatures. Het verlies van nieuwe vacatures bleek het grootst voor middelbaar opgeleiden. Het aantal banen voor mbo’ers nam met 28 procent af.

Aan het einde van het eerste kwartaal van 2020 waren er 60.000 minder vacatures dan een kwartaal eerder, een afname van 21 procent. De afname deed zich in alle bedrijfstakken voor, maar vooral in de handel nam het aantal vacatures af (17.000 minder ten opzichte van een kwartaal eerder). Ook in de horeca (13.000) daalde het aantal vacatures flink.

Ondanks de afname van het aantal vacatures, kunt u op Oudewater Werkt nog altijd terecht voor een overzicht van de nieuwste vacatures in uw stad. Wij zullen ervoor zorgen dat u op Oudewater Werkt een zo compleet mogelijk overzicht hebt van de openstaande vacatures, ook als het aantal functies straks wellicht weer toeneemt!

Houd www.oudewaterwerkt.nl daarom goed in de gaten!

Deel dit bericht

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.